perjantai 8. toukokuuta 2020

ORIMATTILASSA VARASTETUKSI ILM. KOIRA PÄÄSI KOTIINSA!

Koira on päässyt kotiin kiitos erään aktiivisen kansalaisen
(11.5.). Päivitän blogia siltä osin, että poistan eräitä yksityiskohtia, jotka eivät enää ole tarpeellisia koiran löytymisen kannalta.

Suvi Kotkavalkama otti 8-vuotiaan huskyn hoitoon pääsiäisen aikaan. Koiraa ei naapurin mukaan näkynyt kiirastorstain jälkeen.                                ilmoitus karkurit.fi -sivustolla

Nainen oli koiran omistajalle väittänyt asuvansa maalla. Orimattilassa hän toki asuu, mutta kerrostalossa; sen koiran omistaja sai lopulta selville. 

Nainen on omistajan kertoman mukaan väittänyt poliisille väittänyt saaneensa koiran lahjoituksena ja tämän vuoksi hänellä oli oikeus myydä koira eteenpäin.


Orimattilan facebook-ryhmässä nainen puolestaan väitti  palauttaneensa koiran.


Kysyjille nainen lähetti poliisi Gunnar Golnickin allekirjoittamasta tutkinnan päätöksestä pari sivua, ei kuitenkaan niitä oleellisia. Golnickin johtopäätös oli: ei rikosta!


Näin kaikki alkoi:


Koira pääsi irti omistajansa vaimolta ja karkasi. Tappoi ankan, jonka omistaja oletettavasti oli Vehkaojan hevostilan pitäjä Marianne Männistö. Pyryn omistajan mukaan Männistö tuli vielä samana iltana heille käymään ja vaati 200 euron korvauksen ankasta, minkä saikin. - Hän myös kertoi tietävänsä hyvän hoitopaikan Pyrylle, tarkoittaen Suvi Kotkavalkamaa. Männistön mukana oli joku nainen, jonka nimeä Pyryn omistaja ei tiedä. - Syistä joita en tässä avaa, koiran tilapäinen hoitopaikka tuntui koiran omistajasta hyvältä idealta. Sen verran voin sanoa, että tässä on ihmisten hädänalaista tilaa käytetty todella rumasti hyväksi.


Orimattilan Puskaradiossa moni halusi tukahduttaa keskustelun asiasta. 


Kotkavalkaman ystävä Heidi Liimatainen kirjoitti:


"Tästä koirasta voinen sanoa että parempi missä ikinä onkaan kun aikaisemmin, jos kyseisetä koirasta on tehty useampia rikosilmoituksia/eläinsuojeluilmoituksia ja tappanut lähitienoon eläimiä ja jonkiaikaa sitten eräs ihminen melkein pääsi hengestään ja meinasi halvaantua tämän koiran juoksennellessa muiden mailla aiheuttaen vaaraa, jahtaamalla ja säikyttelemällä muita eläimiä. Koira on jatkuvasti juossut vapaana ja meinannut jäädä jatkuvasti auton alle aiheutten vaaratilanteita. Asiaa tästä sen enempää kommentoimatta jos ei pysty eläimestään huolehtimaan niin parempi on olla ilman ja ne ketkä ei asiasta oikeasti tiedä mitään niin olis parempi olla kommentoimatta mitään."


Myös ryhmän ylläpitäjä Betri Ruottinen on agressiivisesti yrittänyt tukahduttaa keskustelun koiran kohtalosta. - En itse päässyt ryhmään kerrottuani jäsenpyynnössä, että minulla on tietoja kadonneesta koirasta. Olen kuitenkin saanut sieltä kuvakaappauksia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti